2 Şubat 2015 Pazartesi

Kuzey mi? Güney mi?

Bodrum satılık ev arıyor olsak. Bodrum yarım adasını ortadan ikiye bölecek olsak ve isimlerine de kuzey ve güney koysak ve kuzey'den mi güneyden mi ev alsak diye bir soru sorsak ne cevap verirdiniz? Ben vereyim cevabı.

Aslında isimlerde bir yanlışlık yok benim gözümde gerçekten de Bodrum iki bölgeye ayrılabilir, birisi Merkez, Ortakent, Bitez gibi semtleri barındıran güney, birisi ise Türkbükü, Gündoğan gibi semtleri kapsayan kuzey.

Şimdi gelelim saıl konuya, iki adet net seçeneğimiz var; Kuzey ve Güney. İki kısımda ortak özelliklere sahip oldukları gibi birbirlerinden çok ayrılan özelliklere de sahipler.

Oğlumuz Güney ;

Yarımadanın güney kısmını merkez diye adlandırıp, Turgutreis'e kadar bir içerik sağlayabiliriz. Bodrum'un en kalabalık semtleri güneyde yer alır ve ticaretin kalbi gene güneydir. Trafik kuzeyden kat ve kat fazladır ama bir çok ihtiyacınızı karşılamak için kızımız kuzeyden oğlumuz güneye gelirsiniz. Bodrum ve Gümbet'i saymaz isek Bitez'den başlayarak Akyarlar'a kadar Bodrum'un en çok sevilen ve tercih edilen plajlarını bulabilirsiniz Deve Plajı, Aspat, Karaincir vb. Eğlencenin merkezide güney kısımdır Özellikle Gümbet son yıllarda yeni barlar sokağı olmuştur. Bodrum merkezde ise daha nezih ve pahalı eğlence mekanları bulunur cuba, yacht club vb.

Kızımız Kuzey

Kuzey kısım bence biraz daha bakir kalmış ve daha çok yazlıkçılar tarafından tercih edilen kısımdır, Özellikle kış nüfusları güney mahallelerine göre çok azdır. Türkbükü, Gündoğan, Yalıkavak, Gölköy, Torba ve belki Gümüşlüğü bile aralarında kabul edebiliriz. Bu saydıklarımız içerisinde en gelişmiş mahalle Yalıkavak'tır özellikle marinanın kurulmasından sonra elit kesim yalıkava'ğa doğru yönelmiş durumda. Yaz aylarında 10-15 günlük bir yaz tatiliniz varsa hareketten çok sakinlik arayanlardansanız kızımız Kuzey'in size daha uygun olduğunu düşünmekteyim

Kuzey mi? Güney mi? Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Onur

0 yorum:

Yorum Gönder