16 Ocak 2015 Cuma

Bodrum'da ev alırken nelere dikkat etmek gerek

Bodrum'da Satılık Yazlık Almak

Bildiğiniz gibi Bodrum'da bir ev sahibi olmak ihtiyaçtan çok bir keyif işidir. Sizler yani alıcılar büyük şehirlerin gürültüsünden ve stresinden birazcık da olsa uzaklaşabilmek için kendinize bir yazlık alırsınız ki bunu da eğer yaşam alanınız olan şehirlerdeki emlak ihtiyaçlarını karşıladıysanız gerçekleştirirsiniz.

Bodrum'da imarlar düşüktür örnek veriyorum 1000 metre kare yani 1 dönüm satılık arsanız var ise buna en fazla %30'lu bir inşaat yapabilirsiniz ( %15 alt kat, %15 üst kat ) yani 150 şer m2'den iki adet villa yapma hakkınız vardır. Arsa fiyatları hali ile zaten yüksek, günümüzdeki inşaat maliyetlerinide göz önüne alırsak Bodrum'da 1 Dönüm arsa içine yaptığımız bir villayı yada daireyi, İstanbul'da 1 dönüm arsa içerisinde yaptığımız bir daire fiyatına alamayız veya satamayız, bu kural asla değişmiyecektir. 

Asıl konumuza dönelim bodrumda satılık bir evi değerlendirirken ve alırken dikkat etmeniz gereken ilk konu evin tapu durumudur iskanlı yani kat mülkiyetli olması bir avantajdır yani ev yasalara uygun olarak yapımış demektir. Projeye aykırı bir alan varsa bunlar iyice araştırılmalı bilinmeli ve bunlara razı olunarak alım gerçekleştirilmelidir keza bodrumdaki bir çok yapı ya kat irtifakı tapulu ya tapusuz yada projeye aykırı durumdadır. 

Bodrum'da ki ikinci sorun tabiki nem ve rutubet sorunudur gayrimenkullerin bir çoğunda ne yazıkki bu sorun mevcut, şimdiki teknolojide bunları aşmak kolay ancak evin içindeki bu sorunları gidermenin belli bir maliyeti olacaktır bu maliyetleride düşünerek ev satın almanızı öneririm.

Biz emlakçılar olarak bir gayrimenkulün değerini belirlemek için bir kaç kritere bakarız bunlar basit şeyler, evin konumuna, deniz manzarasına, denize yakınlığına, çevredeki satılık evlere, çevrede daha önce gerçekleşen satışlara, inşaatın kalitesine. Sizde bu kriterleri kendi gayrimenkul seceneklerinize uygular iseniz problemsiz bir alış veriş yapmış olacaksınız.

Yazan
Onur Bekçur
Fikir Gayrimenkul
0535 021 96 00

Bodrum'da ev alırken nelere dikkat etmek gerek Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Onur

0 yorum:

Yorum Gönder